zondag 27 januari 2019 16:51

Nexus delft onderspit in semiderby tegen Twist

Schiedam - Zaterdag stond voor de korfballers van Nexus in de Margriethal de semiderby tegen het Vlaardingse Twist op het programma.

Het talrijke publiek zag dat Twist de eerste klap uitdeelde. Er werd in een hoog tempo gescoord zodat het na zes minuten al 3-3 stond. Hierna vergat Nexus te scoren en liep Twist uit naar een 3-6 voorsprong. Met een mooi afstandsschot leek Dionne van Dijk de ban te breken maar door vier rake afstandsschoten liep Twist verder uit naar 4-10. De ruststand was 7-12 in het voordeel van de Vlaardingers.

In de tweede helft gaf Nexus zich niet gewonnen. Heel even leek Nexus in het laatste kwartier, met een 11-15 achterstand, nog even in de wedstrijd te kunnen komen. De doelpuntenproductie stokte echter aan Schiedamse zijde. In het slot kreeg het publiek nog maar twee doelpunten te zien. De goed leidende scheidsrechter floot af bij de stand 12-16. Twist blijft door de zege koploper, Nexus staat op de vierde plaats.