zondag 03 februari 2019 16:24

SVV wint ook tweede derby in 2D

Schiedam - In de Tweede Klasse D stond zondag op Sportpark Thurlede de derby tussen Excelsior´20 en SVV op het programma.

SVV had op 18 november 2018 de eerste derby thuis met 3-1 gewonnen. De toeschouwers moesten nu tot vlak voor de rust wachten op het eerste doelpunt. Die werd gemaakt door Patrick Fonseca die SVV daarmee op een 0-1 voorsprong zette.

Al snel na rust kreeg SVV een mooie gelegenheid om de voorsprong verder uit te breiden. Keeper Aykut van Excelsior´20 pakte echter de door Ilya Tiren genomen strafschop. Zo´n 10 minuten later kwam SVV alsnog op 0-2. Wesley Schouten maakte de treffer die door de Excelsior´20-fans werd betwist omdat er sprake zou zijn van buitenspel. In de 70ste minuut kreeg Excelsior´20 via een strafschop de kans op de aansluitingstreffer. Joeri Krznaric schoot echter naast. Vlak daarna gooide SVV het duel in het slot door de 0-3 van Dick Tijdeman.

De 0-3 zege had voor SVV nog een extra waarde. SVV mag nu voor Schiedam de honneurs waarnemen in de wedstrijd om de Supercup Waterweg Noord tegen het Vlaardingse Deltasport. SVV komt door de zege op 25 punten uit 13 wedstrijden en blijft daarmee in de race om een plek in de nacompetitie. Excelsior´20 staat op 15 punten uit 13 wedstrijden en moet daardoor de blik naar beneden richten.