zondag 10 februari 2019 12:23

Nexus laat tegen koploper de winst glippen

Oud-Gastel - Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper Juliana uit Oud-Gastel op het programma. Tegen deze ploeg wist Nexus in de thuiswedstrijd aan het begin van het zaalseizoen de volle buit te pakken met een dik verdiende overwinning.

“Zaak om deze uitwedstrijd ook te winnen om zo aansluiting bij de koplopers te houden” aldus coach Bertjan Bron vooraf. Na een goede eerste helft (9-12) en een prima start van het 2e bedrijf, lukt het de Schiedammers uiteindelijk niet om nogmaals 2 punten van deze tegenstander af te snoepen (25-22).

De spelers van Nexus en Juliana beginnen de wedstrijd scherp. Maar na een gelijk oplopende score weet Nexus het eerst gaatje te slaan en 2 punten weg te lopen van de thuisploeg. Het spel is niet uitmuntend maar toch weet Nexus aanvallend door te drukken en de kansen af te maken. Het rustsignaal klinkt bij een stand van 9-12.

Bron: “in de rust heb ik ze duidelijk gemaakt dat we de bovenliggende partij zijn maar dat we er nog niet zijn. Het spel kon nog verbeterd om er voor te zorgen dat we de voorsprong verder uit konden bouwen.”

De woorden van Bron missen zijn uitwerking eerst niet, want na de rust weet Nexus het verschil van 4 en vervolgens 5 doelpunten te maken. Met het doel de wedstrijd op slot te gooien en de wedstrijd uit te spelen verzaakt Nexus. Juliana schakelt een tandje bij en weet de doelpunten wel te maken, daar waar de doelpunten van Nexus juist stagneren. Nexus weet de flow van Juliana niet te stoppen en kijkt 10 minuten voor tijd tegen een achterstand van 18-16 aan. Door een strafworp wordt de stand nog wel 18-17, maar het is niet genoeg om weer naast Juliana te komen. Omdat de schoten van Juliana de korf blijven vinden, breiden de gastheren hun voorsprong zelfs verder uit. Helaas slaagt Nexus er ook deze wedstrijd niet in om de zo goed gestarte wedstrijd met een overwinning af te sluiten. Bij een stand van 25-22 blaast de goed fluitende arbiter voor het eindsignaal.

Routinier Kim Majoor na afloop: “we hebben met elkaar tot het einde gestreden maar wisten het niveau van de eerste helft jammer genoeg niet vast te houden. Deze nederlaag moeten we snel verwerken om er volgende week in de thuiswedstrijd tegen kz Danaïden er weer strijdlustig te staan.”