zondag 07 oktober 2018 23:12

Korfbal: Nexus komt te kort tegen OZC

Rotterdam - Vandaag stond voor het vlaggenschip van Nexus de streekderby tegen OZC uit Rotterdam op de korfbalagenda.

Dat de pupillen van Bertjan Bron punten moest gaan pakken was intussen duidelijk, vorige week verloren de Schiedammers nog jammerlijk van Reeuwijk. Vandaag werd opnieuw gestreden voor een plek in de middenmoot. Tegen een fysiek sterke tegenstander liep Nexus continu achter de feiten aan. Uiteindelijk floot de Zaanse scheidsrechter op een 23-15 stand af.

Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje werd al snel duidelijk dat het een vurige pot korfbal zou worden aan de Enk in de Rotterdamse Vreewijk. De spreekwoordelijke vlam werd ontstoken door OZC waarop Nexus direct wist te antwoorden (1-1). Nexus moest vervolgens continu  in de achtervolging op het zuiver schietende OZC. Nexus toonde genoeg veerkracht en inzet en kon zo tot 5-5 bij blijven. Grip op de tegenstander kreeg zij echter niet, waardoor OZC kon uitlopen naar een verschil van 4 doelpunten (10-6), dit gat van 4 bleef gehandhaafd tot aan de rust (12-8).

In de rust werden de verdedigende en aanvallende opdrachten nog eens goed besproken. Maar daar waar Nexus OZC in de eerste helft nog redelijk bij weet te houden, vergeten zij in de 2e helft om mee te scoren. OZC vergroot de voorsprong naar 15-8 en heeft daarmee de winst voor het grijpen. Nexus dringt nog wel aan, maar via 20-14 bepaalt OZC de eindstand op 23-15.