zondag 19 mei 2019 01:47

Goede eerste helft Nexus niet genoeg

Schiedam - Na het gelijke spel van vorige week van Nexus verkeerd het eerste van Nexus nog steeds in de degradatiezone. Een overwinning tegen het hoger geklasseerde Reeuwijk zou dus zeer welkom zijn. Na een prima eerste helft (8 – 10 rust) nam Reeuwijk de regie in de 2e helft weer in handen, met een nederlaag voor Nexus tot gevolg (20-14).

De wedstrijd tegen Reeuwijk begon zoals besproken was in de voorbereiding. De Bron-equipe wist wat voor spelletje Reeuwijk zou gaan spelen en iedereen was op de hoogte wat zijn of haar opdracht was in deze wedstrijd. In de eerste aanvallen van Reeuwijk hadden we niet meteen de grip erop wat resulteerde in een 3-1 achterstand. Na verloop van tijd liepen de aanvallen van Nexus beter en hadden de Schiedammers het verdedigend goed op orde. Eind eerste helft was Nexus dan ook de betere partij in het veld en wist de score voor het rustsignaal op 8-10 te zetten.

Een prima uitgangspunt om de broodnodige punten binnen te slepen. Helaas wist Nexus na de rust niet door te drukken en was het juist Reeuwijk die 5 maal op rij de korf wist te vinden. Deze achterstand kwam Nexus niet meer te boven. De eindstand werd bepaald op 20-14.

Nexus blijft hiermee in de degradatiezone staan, er blijven echter nog kansen op handhaving. Te beginnen volgende week, er moet dan gewonnen worden van OZC uit Rotterdam dat een gelijk aantal punten heeft. Deze streekderby staat gepland voor zaterdag a.s. om 15.30 in Sportpark Thurlede.