Op 6 april stond voor de meeste korfbalclubs de eerste veldwedstrijd weer op het programma. Nadat Nexus, ondanks de degradatie uit de 1e klasse, met een goed gevoel het zaalseizoen had afgesloten, stond nu de thuiswedstrijd tegen het welbekende THOR op het programma. Op voorhand was bekend dat dit een lastig te bespelen ploeg is en dat zou ook deze editie niet anders zijn.

Nexus in de aanval, foto: Nexus
redactie

door redactie

zondag 07 april 2024 20:20

Met ‘hangen en wurgen’ knokte Nexus zich naar een 10-9 voorsprong -daarmee had de ploeg van coach Bernard een 0-5 achterstand weggepoetst- echter in de dying seconds sleepte THOR alsnog een gelijkspel uit het vuur.

De weersomstandigheden waren goed voor een leuke wedstrijd. De Rotterdamse ploeg staat bekend om het achterverdedigen en zwaar vertragen van het spel. Aan de Schiedamse ploeg de taak om dit zo snel mogelijk op te lossen en niet mee te gaan dit tempo. Helaas had Nexus het hier de eerste 20 minuten erg lastig mee.

Het fysieke spel van THOR in combinatie met het vertragen bracht THOR op een 0-5 voorsprong. Na 20 min werd de score aan de Schiedamse kant geopend door Noah Poppelier. Na een time-out van de Belgische coach Mario Bernard ging de Schiedamse ploeg doelgerichter spelen en vooral met meer tempo. Twee doelpunten van Suthes Balasooriyan verkleinden het gat voor rust naar 3-5.

Na de rust kwam Nexus iets beter in het spel maar het schotpercentage van de ploeg van Mario Bernard lag nog te laag. De doelpunten waren schaars en met wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter gingen de ploegen gelijk op. Met nog een kwartier op de klok pakte Nexus de eerste voorsprong, wederom via Suthes Balasooriyan (8-7). Nexus zou in de laatste 10 minuten steeds de voorsprong weten te pakken, maar het pleit voor de Rotterdammers dat zij telkens de gelijkmaker binnen wisten te schieten. Zo ook 1 minuut voor tijd: 9-9. Dionne van Dijk leek vervolgens met een afstandsschot de winnende te maken, maar niets bleek minder waar, want in de tegenaanval scoorde THOR opnieuw: 10-10. Dit was ook het moment voor de scheidsrechter om de wedstrijd te beëindigen.

Voor de ploeg van Mario Bernard voelde de uitslag als een verliespunt. “Het was een draak van een wedstrijd, waarin we met veel moeite de punten toch nog binnen leken te slepen. Erg zuur dat we dan toch nog de gelijkmaker tegen krijgen” aldus coach Bernard na afloop. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Korbatjo uit Oud Beijerland op het programma.

Verslag: Sander van der Heide